MENU
Uw gekozen filters:
Landen X
Druivenras X
Regio X
Soort X
Wijnhuis X
Foodpairing X
Smaakprofile X

Ons verhaal start in mei 2007. Samen met mijn echtgenote trok ik voor een weekje naar de Algarve. Casa Bela Moura in Porches werd onze stek. Daar werd de liefde voor Zuid-Portugal geboren. Niet alleen de prachtige stranden, de knusse stadjes en het aangename klimaat bekoorden ons. Ook de talrijke restaurants met typische visschotels in combinatie met een lekker Algarvewijntje veroverden ons hart.

Tijdens de daarop volgende jaren keerden we jaarlijks een paar keer naar de Algarve terug. We maakten er vrienden, leerden de streek steeds beter kennen en kochten er uiteindelijk een appartement in Armaçao de Pera.

De liefde voor een lekker glaasje wijn is er altijd geweest. Ook de interesse voor het product "wijn" was permanent aanwezig. Stilaan werd het voor ons duidelijk dat de Algarve als wijnstreek nationaal op weinig respect kon rekenen...

We bezochten dan ook enkele "quinta's", praatten met de mensen en ontdekten dat een aantal kleinere wijnbouwers wel erg lekkere wijnen produceerden. Gesprekken met enkele bekende restaurateurs leerden ons dat er onder deze producenten een nieuwe wind waaide : sommigen investeerden in totaal nieuwe installaties, anderen gingen op zoek naar nieuwe combinaties en nieuwe wijnen en stilaan werd alles in het werk gesteld om de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren. Regionale steunmaatregelen in de sector kwamen als geroepen.  Het jaar 2015 was in de Algarve het jaar van de wijn.  Het geloof in de Algarve als wijnstreek stond er !

Het bleef echter niet bij de Algarve.  Tijdens de voorbije jaren leerden we ook Portugal als toeristische trekpleister kennen : we bezochten Lissabon en Cascais, Evora, Santarem en Fatima, Coïmbra, de Zilverkust met o.a. Nazaré en Peniche, en de Douro.  Het werd een ware ontdekking !!!  Natuurlijk werden ook andere Portugese wijntjes geproefd.  En van het een kwam het ander.  Naast de Algarvewijnen werd en wordt het gamma dan ook stap voor stap uitgebreid en worden nu ook wijnen uit respectievelijk de Minho, de Alentejo, de Tejo en de Douro aangekocht en gecommercialiseerd. Een verrijking voor Aduela-wines !

Bekijk dus aandachtig onze website.  De wijnen staan gerangschikt per wijnstreek, en dit in alfabetische volgorde : eerst de Alentejo, en dan verder de Algarve, de Douro, de Minho en de Tejo.  Binnenkort wordt ook gestart met wijnen uit de Dão, een wijnstreek waar Aduela-Wines enorm veel van verwacht. 

Marc LEMENU